ShippingWatch

Grimaldi-rederi dropper historisk rute fra Gøteborg

Rederiet Atlantic Container Lines dropper sin direkte rute mellem Gøteborg og USA. Ruten har eksisteret i mere end 50 år. "Det var en uhørt tung dag," fortæller rederiets svenske formand om beslutningen.

ACL har sejlet direkte mellem Gøteborg og USA i 50 år. Foto: Gøteborg Havn

Rederiet Atlantic Container Lines (ACL), som er en del af Grimaldi Group, dropper sin direkte rute mellem Gøteborg og USA.

Rederiet har sejlet på ruten i 50 år, men nu er det slut, skriver det svenske branchemedie Sjöfartstidningen.

Men for Gøteborgs havn, som kæmper for at få flere direkte anløb – og ikke færre – er det naturligvis et slag i ansigtet"

Anders Ivarsson, formand, ACL Sweden
Bestyrelsesformand i ACL's svenske selskab, Anders Ivarsson, fortæller, at rederiet var tvunget til at droppe mindst én havn i sit netværk, og her er valget altså faldet på Gøteborg trods det historiske tilhørsforhold til Sverige.

Gøteborg Havn har det seneste år været ramt af en konflikt mellem havneselskabet APM Terminals og en gruppe af havnearbejdere, som i perioder har ført til massive forstyrrelser af trafikken.

Konflikten har ikke været en afgørende faktor i ACL's beslutning, men usikkerheden har spillet ind, oplyser bestyrelsesformand Anders Ivarsson.

"Det var en uhørt tung dag. Vi kommer til at åbne et feederrute, som møder ACL-fartøjet på kontinentet fra 22. januar, og de fleste kunder, som vi har snakket med, virker næsten til at synes, at det er en bedre løsning, fordi feederfartøjet er mere fleksibelt, da det kan anløbe andre havne end Gøteborg, hvis en ny konflikt bryder ud," udtaler han ifølge Sjöfartstidningen i en meddelelse.

"Men for Gøteborgs havn, som kæmper for at få flere direkte anløb – og ikke færre – er det naturligvis et slag i ansigtet," siger Anders Ivarsson.

Konflikt skaber værste resultat nogensinde for container i Gøteborg Havn

Nye vikarer holdes ude af striden i Gøteborg Havn

Forstå den fastlåste konflikt i Gøteborg Havn

 

Forsiden lige nu

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Golden Ocean håber miljøkrav kan opveje flådevækst i tørlast

Markedet har forbedret sig for tørlast, og det har fået ordrebogen til at vokse og potentielt presse konkurrencen i de kommede år. Golden Ocean håber, at de næste par års miljøkrav kan presse flere skibe til ophugning, lyder det i forbindelse med regnskabet for 2017.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere