ShippingWatch

Finnlines fordobler overskud i fjerde kvartal

Det finske roro-rederi Finnlines kommer ud af fjerde kvartal med en bundlinje, der er lidt mere end fordoblet i forhold til samme periode sidste år.

Foto: Finnlines

Finske Finnlines kommer ud af 2017 med ny vækst på bundlinjen. I fjerde kvartal alene blev overskuddet lidt mere end fordoblet i forhold til samme periode sidste år.

Det viser regnskabet fra roro-rederiet, der sejler med passagerer og fragt i Nordsøen og i Baltikum, og som er ejet af Grimaldi-gruppen.

"Den finske økonomi begyndte at bedre sig ved slutningen af 2016, og væksten accelererede i løbet af 2017. Mængderne af søfragt i Finland steg med over 12 pct. i løbet af året. Dog kan dette blive betragtet som et historisk stærkt resultat i Finnlines-koncernen," siger Emanuele Grimaldi, president og CEO for Finnlines, i regnskabet.

Overskuddet for fjerde kvartal udgjorde 14,9 mio. euro mod 7,3 mio. euro i samme periode sidste år. For helåret steg overskuddet til 82,7 mio. euro fra 68,1 mio. euro i 2016. Omsætningen gik frem med 13,2 pct. og landede på 536,3 mio. euro.

Overskuddet på bundlinjen er ifølge Emanuele Grimaldi det bedste resultat i rederiets historie.

Rederiet vil udvide sin flåde og har underskrevet en hensigtserklæring om tre nye roro-fartøjer for at kunne håndtere stigende mængder.

"Hvis vi ser på 2018 og længere frem er der tre nøje forbundne nøgleelementer i måden, vi driver vores shippingforretning både globalt i Grimaldi-gruppen og også i Finnlines. Det er at vokse sammen med kunderne, at øge effektiviteten af kapitalen, vi bruger på vores flåde og at fortsætte med at investere i bæredygtig udvikling," lyder det i regnskabet.

Emanuele Grimaldi: Shipping skal være forsigtig med CO2-løfter 

Emanuele Grimaldi: Mere vækst i Finnlines efter rekordoverskud

Finnlines øger væksten og er på vej mod nyt rekordoverskud 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs