ShippingWatch

Rederi har fået kontakt til kidnappede søfolk

Det er lykkes for det hollandske rederi ForestWave at få kontakt til de 11 søfolk, som blev kidnappet af pirater under et angreb i Nigeria lørdag. Rederiet arbejder på at få gidslerne løsladt.

FWN Rapide er et general cargo-skib fra 2005, som sejler under hollandsk flag. Det blev lørdag angrebet af pirater, som har taget 11 besætningsmedlemmer som gidsler. | Foto: ForestWave

Det hollandske rederi ForrestWave har fået kontakt til  de 11 søfolk, som blev kidnappet under et piratangreb i Nigeria i weekenden.

Søfolkene blev taget som gidsler, da piraterne lørdag gik ombord på skibet FWN Rapide. Det skete, mens skibet var på vej ind i den nigerianske havn Port Harcourt. Tre søfolk, hvoraf en blev fundet mandag efter at have gemt sig på skibet i flere dage, undslap.

Siden angrebet har rederiet forsøgt at få kontakt til de forsvunde besætningsmedlemmer. Det er nu lykkes at komme igennem til søfolkene, som alle er i live og samlet det samme sted. Det oplyser ForestWave ifølge World Maritime News.

"ForestWave fortsætter med at gøre alt, hvad der er muligt for at sikre en hurtig løsladelse af søfolkene, hvilket stadig er vores topprioritet. Familierne til de tilfangetagne bliver løbende informeret om situationen for deres elskede," lyder det i meddelelsen.

Rederiet ForestWave har hjemme i Gronningen i Holland og dækker over en større flåde af fragtskibe. FWN Rapide er et general cargo-skib fra 2005. Det sejler under hollandsk flag og var på vej fra Ghana til Nigeria, da det blev angrebet af piraterne.

Sømand gemte sig på skib efter piratangreb

Piratangreb holder væksten tilbage i Vestafrika 

Mere fra ShippingWatch

Søren Skou forventer at investere op mod 4,5 mia dollar årligt

Maersk har sat nyt mål for den investerede kapital frem mod 2025, hvor selskabet forventer at kunne hente over 12 pct. i afkast. I den forbindelse forventer selskabet at investere i omegnen af 4,5 mia. dollar årligt, siger CEO Søren Skou til Ritzau Finans.

Græsk skibsejer ser ind i de højeste rater i årevis

Skibsejeren Danaos Corporation er ligesom containerrederierne begunstiget af en aktuel opturen med høje rater og efterspørgsel. Raterne på at leje skibe er steget til niveauer, der ikke er set i mindst ti år, lyder det fra topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs