ShippingWatch

Piratangreb holder væksten tilbage i Vestafrika

Der er kommet gang i hjulene i Ghana, men piratangreb i Guineabugten truer det økonomiske fremskridt. Det skriver Danske Rederier, som lige nu er med på et statsbesøg i Ghana sammen med udenrigsminister Anders Samuelsen og Dronning Margrethe.

Foto: Armando Franca/AP/Polfoto/Arkiv

Piratangreb i Guineabugten kan være med til at bremse spirende vækst i Vestafrika, skriver Danske Rederier, som lige nu er med på et statsbesøg i Ghana sammen med udenrigsminister Anders Samuelsen og Dronning Margrethe.

I 2017 har der været 20 angreb på skibe fra pirater i bugten, som støder op til lande som Ghana, Nigeria og Elfenbenskysten.

Truslen fra piraterne virker som en klods om benet på væksten i området, hvor især Ghana har fået gang i de økonomiske hjul, påpeger udenrigsministeren.

"Guineabugten er en økonomisk livsnerve for de vest- og centralafrikanske lande. Derfor er det vigtigt, at vi får forbedret sikkerheden i bugten. Det er i høj grad også i vores egen interesse, fordi en stor del af Vestafrikas handel transporteres på danske skibe. Bekæmpelse af pirateri, økonomisk udvikling og danske interesser er tæt forbundne," udtaler Anders Samuelsen.

"Derfor har Danmark et bredt engagement, hvor vi støtter styrkelse af den regionale maritime sikkerhedsstruktur, bl.a. i Ghana, uddanner lokale marineenheder i håndtering af pirater og har udsendt en maritim militær rådgiver til regionen," lyder det fra ministeren.

Danske rederivirksomheder omsætter for 740 mio. kr. om året i Ghana, skriver brancheforeningen Danske Rederier.

Dansk officer skal til Afrikas Horn i kampen mod pirater

Besætning på containerskib bortført ud for Nigeria

Antallet af piratangreb daler fortsat, men... 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs