ShippingWatch

Kina klar til modtræk mod Trumps handelstrussel

USA's præsident Donald Trump forventes fredag at offentliggøre sin bebudede toldpakke på varer fra Kina, der er klar til at slå tilbage.

Foto: Ritzau Scanpix/Evan Vucci

Kina forbereder sig på at slå tilbage på et nært forestående udspil fra USA's præsident Donald Trump om nye toldsatser på en række varer fra Kina.

"Kina vil aktivt tage skridt til at beskytte sine interesser såvel som industriens," siger Kinas vicehandelsminister Wang Shouwen ifølge Reuters.

Han ser de bebudede skridt fra USA som forsøg på ensidig handelsprotektionisme.

USA's præsident Donald Trumpe forventes fredag i denne uge at offentliggøre sin toldpakke rettet mod kinesisk import inden for teknologi, telekommunikation og intellektuelle rettigheder.

Nu trækker Donald Trump sit handelsvåben

Pakken forventes at indeholde ny importtold på op mod 60 mia. dollars.

"Handelsrestriktioner vil ikke blot hæmme det internationale handelsmønster, men de vil også medføre stor skade i det multilaterale handelssystem," sagde den kinesiske vicehandelsminister efter et todages møde i verdenshandelsorganisationen WTO.

USA har beskyldt Kina for at tvinge amerikanske virksomheder til at dele deres viden, intellektuelle rettigheder, som en betingelse for at drive virksomhed i landet.

Den kinesiske regering har de seneste dage signaleret, at den er åben for at åbne sin økonomi.

EU har tre modtræk til Trumps toldpakke

Trump planlægger massiv toldpakke på varer fra Kina

 

Trump indfører straftold, men flere lande kan undslippe

 

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere