ShippingWatch

Trump planlægger massiv toldpakke på varer fra Kina

Præsident Trump er ved at forberede en toldpakke på omkring 100 importerede produkter fra Kina til en værdi af tæt ved 60 mia. dollars, skriver Reuters.

Ritzau Scanpix/Evan Vucci
Foto: Ritzau Scanpix/Evan Vucci

USA's præsident Donald Trump forbereder en toldpakke på op til 60 mia. dollars og omkring 100 importerede produkter fra Kina, og det kan få stor betydning for især containerindustrien.

Toldpakken vil primært ramme sektorer som teknologi og telekommunikation, men også en lang række forbrugsvarer som tøj og legetøj, oplyser kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Donald Trump vil formentlig straffe kinesiske teknologivirksomheder og Kinas investeringspolitik, der påkræver amerikanske virksomheder at afsløre forretningshemmeligheder for at få lov til at drive forretning i landet, ligesom anden kinesisk praksis anses som uretfærdig ifølge amerikanerne.

Trump vil ramme tøj og elektronik fra Kina

Men amerikanske erhvervsinteresser har uanset risikoen for kinesiske modreaktioner i stigende omfang presset den amerikanske regering til at indføre foranstaltninger mod Kinas industripolik med restriktiv markedsadgang og Beijings planer om Made in China 2025, hvor udenlandske teknologier skal erstattes af kinesiske.

Trumps målrettede plan om told på kinesiske varer anses som den største risiko for en international handelskrig, når Kina som forventet vil slå tilbage.

Trump siger farvel til oliemand som udenrigsminister

Maersk-aktionærer har mistet 100 mia. kr. under kursderoute

Trump åbner for undtagelser i toldmur

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste på ShippingWatch

Zeamarine forhandler om at overtage Hansa Heavy Lift, Damco-manøvre kan koste job blandt de regionale chefer og store shippinginteresser arbejder på at skubbe globalt svovlforbud. Læs ugens bedste historier på ShippingWatch her.

DFDS har fundet ny innovationschef

Shipping- og logistikselskabet har udpeget Jakob Steffensen som chef for en afdeling for innovation og teknologi, som blandt andet skal forbedre selskabets planer for autonom teknologi.

Noble Charterings chef: Meget muligt med flere skibssalg

Antallet af ejede skibe er igen faldet hos tørlastrederiet Noble Chartering, og på sigt kan flere skibssalg komme på tale, fortæller CEO Michael Nagler til ShippingWatch. Samtidig har selskabet åbnet for et nyt forretningsområde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere