ShippingWatch

Trump planlægger massiv toldpakke på varer fra Kina

Præsident Trump er ved at forberede en toldpakke på omkring 100 importerede produkter fra Kina til en værdi af tæt ved 60 mia. dollars, skriver Reuters.

Foto: Ritzau Scanpix/Evan Vucci

USA's præsident Donald Trump forbereder en toldpakke på op til 60 mia. dollars og omkring 100 importerede produkter fra Kina, og det kan få stor betydning for især containerindustrien.

Toldpakken vil primært ramme sektorer som teknologi og telekommunikation, men også en lang række forbrugsvarer som tøj og legetøj, oplyser kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Donald Trump vil formentlig straffe kinesiske teknologivirksomheder og Kinas investeringspolitik, der påkræver amerikanske virksomheder at afsløre forretningshemmeligheder for at få lov til at drive forretning i landet, ligesom anden kinesisk praksis anses som uretfærdig ifølge amerikanerne.

Trump vil ramme tøj og elektronik fra Kina 

Men amerikanske erhvervsinteresser har uanset risikoen for kinesiske modreaktioner i stigende omfang presset den amerikanske regering til at indføre foranstaltninger mod Kinas industripolik med restriktiv markedsadgang og Beijings planer om Made in China 2025, hvor udenlandske teknologier skal erstattes af kinesiske.

Trumps målrettede plan om told på kinesiske varer anses som den største risiko for en international handelskrig, når Kina som forventet vil slå tilbage. 

Trump siger farvel til oliemand som udenrigsminister 

Maersk-aktionærer har mistet 100 mia. kr. under kursderoute

Trump åbner for undtagelser i toldmur 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs