ShippingWatch

Noble i nyt kursdyk efter manglende indfrielse af lån

Aktien i det trængte handelshus dykker 20 pct. mandag på børsen i Singapore efter meddelelse om manglende indfrielse af stort obligationslån.

Foto: /ritzau/AP/Wong Maye/

Aktien i handelshuset Noble Group falder ifølge Bloomberg 20 pct. mandag på børsen i Singapore efter oplysninger om, at det trængte handelshus ikke vil indfri et obligationslån på 379 mio. dollars senest 20. marts.

Noble Group arbejder på at sanere gæld for 3,5 mia. dollars, men det er en kamp mod uret, hvor en manglende indfrielse af obligationslånet risikerer at udløse nye problemer.

Noble Group indgik forleden en aftale med en gruppe af de største kreditorer, heriblandt Deutsche Bank, om at reorganiserere gælden for 3,5 mia. dollars for at redde det finansielt vaklende handelshus.

Gruppen af kreditorer, der også omfatter ING Bank, underskrev en bindende aftale, oplyste Noble Group i en børsmeddelelse onsdag i sidste uge.

Aftalen er et vigtigt skridt i Noble Groups kamp for overlevelse. Handelshuset har været i økonomiske vanskeligheder i tre år, og problemerne begyndte, da der blev rejst kritik af handelshusets regnskaber.

Noble Group indgår vigtig gældsaftale med kreditorer

Noble dropper betaling i håb om snarlig aftale

Tab i handelshuset Noble tæt på fem mia dollars

 

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere