ShippingWatch

Svovlregler fører til rekordstor bøde til Color Line

Ifølge det norske medie Sysla får Color Line-færge den hidtil største svovlbøde i Norge, siden reglerne blev indført i 2015. Rederiet er uenig og har indgivet en klage.

Foto: Color Line

Det norske færgerederi Color Line har fået den hidtil største svolvlbøde, der er blevet givet i Norge, siden nye regler på området trådte i kraft 1. januar 2015.

Ifølge det norske medie Sysla udsendte det norske Sjøfartsdirektoratet i februar en bøde på 600.000 norske kr. til Color Line for flere gange at have brudt svovlkravene for færgen Color Magic, der sejler mellem Oslo og Kiel. Alene i sommeren 2016 oversteg svovlindholdet grænsen mindst fem gange ifølge Sjøfartsdirektoratet.

Bøden er i første omgang sendt over til det norske Klima- og Miljøministerium, der skal træffe en endelig afgørelse.

Regelsættet for svovl dikterer, at svovlindholdet i brændstoffet maksimalt må udgøre 0,1 pct. for skibe, der sejler i Østersøen, store dele af Nordsøen og den engelske kanal. Førhen lå grænsen på 1 pct.

Color Line er uenig i afgørelsen og har indgivet en klage for bøden, som Sjøfartsdirektoratet dog ikke har godkendt, skriver Sysla. I alt har de norske myndigheder indtil videre givet i alt 12 bøder på området.

Color Line udsætter børsnotering

Maersk: Singapore vil fastholde global førerposition efter 2020

Rederi droppede retssag om svovlbøde: Det var for dyrt 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs