ShippingWatch

Svovlregler fører til rekordstor bøde til Color Line

Ifølge det norske medie Sysla får Color Line-færge den hidtil største svovlbøde i Norge, siden reglerne blev indført i 2015. Rederiet er uenig og har indgivet en klage.

Foto: Color Line

Det norske færgerederi Color Line har fået den hidtil største svolvlbøde, der er blevet givet i Norge, siden nye regler på området trådte i kraft 1. januar 2015.

Ifølge det norske medie Sysla udsendte det norske Sjøfartsdirektoratet i februar en bøde på 600.000 norske kr. til Color Line for flere gange at have brudt svovlkravene for færgen Color Magic, der sejler mellem Oslo og Kiel. Alene i sommeren 2016 oversteg svovlindholdet grænsen mindst fem gange ifølge Sjøfartsdirektoratet.

Bøden er i første omgang sendt over til det norske Klima- og Miljøministerium, der skal træffe en endelig afgørelse.

Regelsættet for svovl dikterer, at svovlindholdet i brændstoffet maksimalt må udgøre 0,1 pct. for skibe, der sejler i Østersøen, store dele af Nordsøen og den engelske kanal. Førhen lå grænsen på 1 pct.

Color Line er uenig i afgørelsen og har indgivet en klage for bøden, som Sjøfartsdirektoratet dog ikke har godkendt, skriver Sysla. I alt har de norske myndigheder indtil videre givet i alt 12 bøder på området.

Color Line udsætter børsnotering

Maersk: Singapore vil fastholde global førerposition efter 2020

Rederi droppede retssag om svovlbøde: Det var for dyrt

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste på ShippingWatch

Zeamarine forhandler om at overtage Hansa Heavy Lift, Damco-manøvre kan koste job blandt de regionale chefer og store shippinginteresser arbejder på at skubbe globalt svovlforbud. Læs ugens bedste historier på ShippingWatch her.

DFDS har fundet ny innovationschef

Shipping- og logistikselskabet har udpeget Jakob Steffensen som chef for en afdeling for innovation og teknologi, som blandt andet skal forbedre selskabets planer for autonom teknologi.

Noble Charterings chef: Meget muligt med flere skibssalg

Antallet af ejede skibe er igen faldet hos tørlastrederiet Noble Chartering, og på sigt kan flere skibssalg komme på tale, fortæller CEO Michael Nagler til ShippingWatch. Samtidig har selskabet åbnet for et nyt forretningsområde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere