ShippingWatch

Tyske BMW søger erstatning fra rederier i kartelsag

Flere af rederierne i en opsigtsvækkende sag om prisaftaler på transport af biler kan se frem til et erstatningskrav fra den tyske producent BMW. Tyskerne er i færd med at anlægge sag i Sydafrika, skriver medie.

Foto: Ritzau Scanpix/Matthias Schrader

Den tyske bilproducent BMW vil sagsøge flere rederier, som har modtaget bøder for at indgå i et omfattende priskartel.

I flere år er en gruppe af rederier, herunder norsk-svenske Wallenius Wilhelmsen og de tre japanske rederier MOL, NYK og K Line, blevet efterforsket for at have aftalt priser på international transport af biler.

Flere af rederierne har enten modtaget bøder eller indgået forlig med myndighederne i blandt andet Sydafrika og EU.

Men nu kan de formentlig se frem til et nyt slagsmål ved domstolene, skriver det sydafrikanske medie Business Report.

En talsperson fra BMW siger til mediet, at bilproducenten vil søge erstatning i Sydafrika for det tab, selskabet har fået som følge af de ulovlige prisaftaler mellem rederierne.

Det er uvist præcist, hvilke af rederierne i kartelsagen, der er tale om. BMW bekræfter dog over for Business Report, at det er i færd med at indlevere et sydafrikansk erstatningskrav mod "adskillige rederier, herunder MOL, K-Line og flere andre".

Foruden Wallenius Wilhelmsen og de tre japanske rederier er Höegh Autoliners, Nissan Motor Car Carrier og Eukor Car Carriers også involveret i den verdensomspændende sag.

Konkurrencemyndigheder på tværs af kloden i bl.a. USA, Canada Japan, Kina og Australien har samarbejdet i opklaringen og har inden for de seneste år uddelt store bøder til kartelmedlemmerne for aftalte priser og deling af markedet mellem sig.

I februar 2018 gik Wallenius Wilhelmsen med at betale en stor bøde til EU. Ifølge Business Report skal Höegh Autoliners desuden møde i retten i Sydafrika i næste uge.

Rederikartel mødtes på barer for at aftale priser på biler

Kartelsag koster norsk shippingselskab milliarder

WWL's hensættelser til kartelsag vokser voldsomt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere