ShippingWatch

Antallet af piratangreb når laveste niveau i 22 år

Piratangrebene blev færre igen i 2017 på verdenshavene og landede på det laveste niveau i 22 år. Det viser en ny opgørelse fra International Maritime Bureau.

Foto: Finn Frandsen

Det blev langt sikrere at sejle i 2017 målt ud fra antallet af piratangreb mod verdens handelsflåde.

I 2017 nåede antallet af piratangreb ned på det laveste niveau i 22 år, viser en opgørelse fra International Maritime Bureau, der følger udviklingen i pirateri på verdensplan.

Bureauet modtog i 2017 i alt 180 meldinger om angreb. De var fordelt på 136 skibe, hvor piraterne kom ombord, seks kapringer, 22 forsøg på angreb og beskydning mod i alt 16 skibe.

Trods den positive udvikling var der flere alvorlige hændelser i 2017. I alt tre besætningsmedlemmer blev dræbt af pirater, og seks personer blev såret.

Angrebene fra pirater på skibe i 2017 fordelte sig på 42 angreb på produkttankskibe, 38 på tørlastskibe, 23 på containerskibe og 77 angreb på skibe, som ikke er blevet kategoriseret.

Antallet af piratangreb daler fortsat, men... 

Pirater kidnapper fem søfolk ud for Nigeria 

Pirateri i Asien på laveste niveau i ti år 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs