ShippingWatch

2018 ser ud til at blive det hidtil bedste år for krydstogt i Danmark

Rekordmange krydstogtturister vil i løbet af 2018 ankomme til en dansk havn ifølge Wonderful Copenhagen.

Der forventes ifølge Wonderful Copenhagen stor vækst i antallet af krydstogtsgæster i eksempelvis Skagens Havn. | Foto: Skagen Havn/PR

Krydstogtturismen er i hastig vækst i Danmark, og i 2018 ventes der at ankomme et rekordhøjt antal krydstogtturister til de danske havne.

Sådan lyder det i en meddelelse fra Wonderful Copenhagen.

Ifølge organisationen er der ved årets indgang udsigt til, at at over 1,1 mio. krydstogtturister i løbet af året, hvor "en række danske byer" i år kommer til at opleve et rekordhøjt antal.

"Aarhus runder næsten 100.000 gæster, og Skagen mere end fordobler antallet af krydstogtgæster i 2018. I Hundested, der først har etableret sig som krydstogtdestination inden for de seneste år, får man besøg af fire skibe og flere gæster end nogensinde før. Også på Bornholm, i Kalundborg og Helsingør er der udsigt til flere krydstogtgæster, som vil skabe omsætning og beskæftigelse i det nye år," skriver Wonderful Copenhagen, som også forventer, at København sætter rekord.

875.000 krydstogtsgæster forventes således at ankomme til København i 2018 over 215 dage.

Fra selskabet Copenhagen Malmö Port lød det tilbage i november, at der i 2017 ville være i alt 850.000 passagerer. Især større skibe bidrog ifølge selskabet til en stigning på lidt over 80.000 flere gæster end sidste år.

København venter flere krydstogtpassagerer efter nyt rekordår 

Danske havnebyer får over en million skibsturister i år 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs