ShippingWatch

København venter flere krydstogtpassagerer efter nyt rekordår

I alt 850.000 passagerer vil ankomme til København med krydstogtskibe i 2017, som dermed sætter ny rekord på området, lyder det fra Copenhagen Malmö Port. Tallene for næste år er endnu højere.

Foto: IMO

2017 kommer igen til at sætte rekord for antallet af anløb af krydstogtskibe og passagerer, som gæster København, lyder det fra selskabet Copenhagen Malmö Port i en meddelelse.

I år kommer der ifølge selskabet til at være i alt 350 anløb med 850.000 passagerer, og det er især større skibe, der bidrager til stigningen, som er lidt over 80.000 flere gæster end sidste år.

"Forrige sæson tog vi imod 15 store fartøjer med cirka 4.000 passagerer. I år er antallet mangedoblet takket være modtagelsen af 55 af denne slags fartøjer. På trods af de mange flere passagerer er det lykkes os at bevare vores høje service og kvalitetsniveau. Det er jeg stolt over," siger Arnt Møller Pedersen, der er COO for Cruise & Ferries, i en meddelelse.

Forventer mere af 2018

Det forventede resultat i år forventes allerede at blive overgået til næste år, hvor havnen forventer 337 anløb og 875.000 passagerer i København, mens der i Malmø ventes ni anløb og 10.000 passagerer.

Samtidig udvider Copenhagen Malmö Port på området med åbningen af en ny krydstogtterminal i svenske Visby på Gotland, som selskabet overtager driften af. Her ventes der at ankomme 90.000 passagerer til næste år. Yderligere er selskabet ved at bygge en ny terminal i København.

Ved regnskabet for sidste år lød det fra selskabet, at pilen pegede opad for krydstogtområdet, og at aktiviteterne var tilfredsstillende med et samlet antal af anløb på 311 og 732.000 passagerer i 2016.

Samtidig oplevede havnen sidste år stigende mængder af håndteret gods, som steg til i alt 15,7 mio. ton, hvilket var 700.000 ton mere end i 2015.

Årsagen til dette skyldes primært øgede mængder inden for bulk, olie og biler.

Kæmpeskibe sikrer rekord for sejlende turister til Danmark

Stigende omsætning i Københavns Havn i 2016

Danske havnebyer får over en million skibsturister i år 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs