ShippingWatch

Danske havnebyer får over en million skibsturister i år

For første gang nogensinde forventes det, at over en million krydstogtturister kommer forbi Danmarks havne i løbet af et år. 491 skibsbesøg bliver det til i alt, vurderer Wonderful Copenhagen.

Foto: Skagen Havn/PR

Det tegner til at blive et ekstra travlt år på landets havne.

For første gang ventes i alt over en million krydstogtturister nemlig at aflægge Danmark besøg. Både Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia og København kan se frem til, at rekordmange turister kommer ad søvejen.

Det viser en opgørelse fra Cruise Copenhagen Network, som er forankret i organisationen Wonderful Copenhagen.

"2017 bliver det absolut bedste år for dansk krydstogtturisme nogensinde," siger krydstogtchef Claus Bødker fra Wonderful Copenhagen.

Efter planen får værtsbyerne 491 besøg af de store skibe i 2017.

De lyse udsigter hænger sammen med, at den luksuriøse ferieform på vandet generelt er i fremgang, forklarer turismeforsker og ekstern lektor ved Copenhagen Business School Lise Lyck.

Og så får Danmark et bedre og bedre ry som destination.

"Danmark går for at være et sikkert land, der er funktionsdygtigt."

"Samtidig tilbyder landet unikke attraktioner. Og fordi mange seværdigheder er koncentreret inden for forholdsvist små områder, kan krydstogtturisterne nå at se dem på den korte tid, de har til rådighed," siger Lise Lyck.

Sidste år satte i alt 866.000 krydstogtgæster fødderne på dansk grund. Den samfundsøkonomiske effekt derved beregnes ifølge Copenhagen Cruise Network at være 1,35 milliarder kroner.

Lektor Lise Lyck er da heller ikke i tvivl om, at de tilsejlende gæster er en gevinst for de destinationer, de lægger til kaj ved.

"Det giver direkte salg, fordi turisterne skynder sig at købe noget og komme omkring, mens de er i byerne. Desuden er der en vigtig, afledt virkning, idet en del turister bliver så glade for de steder, de besøger, at de kommer tilbage senere," siger hun.

København er landets største destination for krydstogtskibe. Hovedstaden ventes i år at modtage 850.000 turister på krydstogt.

Maritimt vækstprogram skaber arbejdspladser i Nordjylland

København er flere år fra at slå krydstogtsrekorden

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere