ShippingWatch

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Foto: PR

Sturla Henriksen kommer ikke til at gå ledig, når han forlader sin post som direktør for Norges Rederiforbund.

Fra 1. januar 2018 skal chefen for sammenslutningen af de norske redere i stedet være specialrådgiver i FN.

Her er han udnævnt som såkaldt Special Advisor on Oceans to the UN Global Compact, skriver Norges Rederiforbund i en meddelelse.

Jobbeskrivelsen lyder at hjælpe FN med at styrke det internationale samarbejde mellem erhvervslivet og myndighederne. Målet er at fremme en bæredygtig udvikling af verdenshavene.

"Havene er vores største og vigtigste fælleseje, og de er vigtige for at nå FN's fastlagte mål om global, bæredygtig vækst og velstandsudvikling. Havenes fremtid er et fælles globalt ansvar, og derfor skal erhvervslivet involveres forpligtende og aktiv i processerne. Jeg er meget glad for at blive bedt om at bidrage til dette arbejde," udtaler Sturla Henriksen.

61-årige Sturla Henriksen har været adm. direktør for Norges Rederiforbund siden sommeren 2008. Han stopper 1. januar, 2018, hvor han bliver afløst af Harald Solberg, som er tidligere vice adm. direktør i forbundet.

Afgående rederichef: Shippingbranchen er maniodepressiv

Norges Rederiforbund får ny direktør

Norsk shipping skal erobre 10 pct af global havvind inden 2030

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere