ShippingWatch

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Sturla Henriksen kommer ikke til at gå ledig, når han forlader sin post som direktør for Norges Rederiforbund.

Fra 1. januar 2018 skal chefen for sammenslutningen af de norske redere i stedet være specialrådgiver i FN.

Her er han udnævnt som såkaldt Special Advisor on Oceans to the UN Global Compact, skriver Norges Rederiforbund i en meddelelse.

Jobbeskrivelsen lyder at hjælpe FN med at styrke det internationale samarbejde mellem erhvervslivet og myndighederne. Målet er at fremme en bæredygtig udvikling af verdenshavene.

"Havene er vores største og vigtigste fælleseje, og de er vigtige for at nå FN's fastlagte mål om global, bæredygtig vækst og velstandsudvikling. Havenes fremtid er et fælles globalt ansvar, og derfor skal erhvervslivet involveres forpligtende og aktiv i processerne. Jeg er meget glad for at blive bedt om at bidrage til dette arbejde," udtaler Sturla Henriksen.

61-årige Sturla Henriksen har været adm. direktør for Norges Rederiforbund siden sommeren 2008. Han stopper 1. januar, 2018, hvor han bliver afløst af Harald Solberg, som er tidligere vice adm. direktør i forbundet.

Afgående rederichef: Shippingbranchen er maniodepressiv

Norges Rederiforbund får ny direktør

Norsk shipping skal erobre 10 pct af global havvind inden 2030

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere