ShippingWatch

Norges Rederiforbund får ny direktør

De norske redere får nyt ansigt udadtil med ansættelsen af Harald Solberg som ny adm. direktør fra 1. januar 2018.

Norges Rederiforbund skifter ud på direktørposten d. 1. januar næste år, hvor nuværende direktør Sturla Henriksen bliver erstattet af Harald Solberg.

Han kommer fra en stilling som leder af Det Kongelige Sekretariat ved det norske hof, men har tidligere været en del af Norges Rederiforbund som viceadministrerende direktør.

"Det maritime erhverv repræsenterer en meget vigtig del af det norsk erhvervsliv, som hver dag skaber vigtige arbejdspladser og store værdier langs hele kysten. Rederierne udgør en stærk drivkraft i klyngen. I årene fremover vil ressourcerne i havet være helt centrale bidrag for at løse nogle af de store udfordringer i verden, der relaterer sig til energi, produktion af mad og transport af varer på en miljøvenlig måde," siger Harald Solberg i en meddelelse og tilføjer:

"Rammebetingelserne til erhvervet vil være afgørende for at sikre en god og sund konkurrencekraft."

Formand for de norske redere Hans Olav Lindal siger om udnævnelsen:

"Hans hovedopgave bliver at videreudvikle den meget professionelle og effektive organisation, som Sturla Henriksen efterlader. Under Sturla Henriksens ledelse har Rederiforbundet gennemgået omfattende omstilling og en udvikling, der er er stor respekt om."

Norge ønsker ti års skattefordele for rederier

Redere: Trumps exit fra klimaaftale kan skade skibsfarten

Medie: Norske redere lander vindordrer for over 3 mia kr

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere