ShippingWatch

Medie: Norske redere lander vindordrer for over 3 mia kr

Sidste år havde de norske rederier ordrer på havvind for mindst 4 mia. norske kr., svarende til 3,2 mia. kr., ifølge en opgørelse af norske Sysla.

De norske redere sikrede sig sidste år kontrakter på vindopgaver til havs for til sammen mindst fire mia. norske kr., svarende til 3,2 mia. kr.

Det skriver Sysla, som har lavet en opgørelse, hvor mediet oplyser, at den samlede kontraktværdi er baseret på rederiernes egne oplysninger.

Blandt rederier nævnes Eidesvik Offshore samt Siem Offshore gennem datterselskabet Siem Offshore Contractors, der sidste år fandt beskæftigelse indenfor havvind.

Nedgangen i olieprisen de sidste år har markant påvirket de norske offshorerederier, som har oplevet faldende beskæftigelse og lavere indtjening som de afledte konsekvenser.

Det har betydet, at offshorerederierne i Norge på tre år har tabt halvdelen af deres omsætning, lød det for nylig fra Norges Rederiforbunds adm. direktør Sturla Henriksen til ShippingWatch.

Her fremhævede han nicher og andre veje at gå for rederierne i markedet som spinoff-aktiviteter til olien - deriblandt et fokus på vedvarende offshore energiproduktion.

Norske redere: Krise kræver drastiske metoder

Røkke til norske offshorefamilier: I brugte for mange penge

Medie: Offshoreskibe helt ude af norske ordrebøger

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere