Flåden skal sikre indonesisk eksportforbud

De indonesiske myndigheder sætter flåden ind for at sikre, at forbuddet mod eksport af uforarbejdede råvarer bliver overholdt i havne og tørlastterminaler.

12. januar trådte det indonesiske eksportforbud for uforarbejdede råvarer i kraft. Dermed er det ikke længere muligt for mineselskaber, der opererer i Indonesien, at sende enorme mængder nikkel og aluminiumsmalm ud af landet, uden det først er blevet raffineret. Ifølge landets regering er forbuddet etableret for at sikre mere arbejde og bedre økonomi i det store mineralrige asiatiske land.

I et forsøg på at kontrollere, at mineselskaberne alligevel ikke snyder og sender tørlastskibe af sted med uren malm, intensiverer landets regering nu indsatsen ved at indsætte flådefartøjer og mandskab, der skal kontrollere havnene, hvor produkterne udskibes, skriver Jakarta Post.

Den intensiverede indsats kommer efter en uge, hvor blandt andet mere end 20 kinesiske tørlastskibe blev holdt tilbage med lastrummene fulde af malm. De tyve skibe blev tidligt i denne uge frigivet efter pres fra blandt andet den kinesiske ambassade.

Eksportforbuddet menes hurtigt at kunne få betydning for tørlastraterne, da de mange kinesiske skibe, som hidtil har ligget i næsten fast rutefart mellem Indonesien og Kina, nu skal ud på længere sejladser til Filippinerne, Australien og Rusland for at kunne hjemsejle nogle af de mange vigtige råvarer og mineraler.

Indonesisk eksportforbud træder i kraft

Tilbageholdte kinesiske bulkere frigivet

Indonesisk eksportstop kan presse bulkpriser op 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også