ShippingWatch

Torben Janholt om tørlast: Der er mange ubekendte lige nu

Tørlastraterne har været stigende igennem længere tid ovenpå en særdeles svær start på året for sektoren. Men flere faktorer gør det svært at vide, hvor længe opsvinget holder, vurderer Pioneer Marine topchef Torben Janholt i et interview med ShippingWatch.

Danske Torben Janholt er i dag topchef for det græske rederi Pioneer Marine. Her ses han sammen med rederiets øvrige ledelse bestående af CFO Korinna Tapaktsoglou og COO Jim Papoulis. | Foto: PR/Pioneer Marine

Det har hidtil været en utaknemmelig opgave at forudse tørlastmarkedet i et 2019, som er gået fra nedtur og mavepustere fra årets start til aktuelle rater, der ikke er set længe.

Derfor er det umuligt at svare på, hvor længe en nuværende optur vil vare for markedet, der ligesom verdensøkonomien er ramt af den verserende handelskrig mellem USA og Kina samt dårligere vækstudsigter i Europa, hvor det lurende brexit tager meget opmærksomhed. Også hvis man spørger den tidligere J. Lauritzen-topchef Torben Janholt, der i dag står i spidsen for det græske rederi Pioneer Marine.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs