ShippingWatch

Ultrabulk undersøger sejl til tørlastskibe

Danske Ultrabulk er medspiller i en ny undersøgelse af, hvorvidt sejlteknologi i fremtiden kan bruges på tørlastskibe. "Vi bliver nødt til at tage en aktiv rolle i udviklingen af ny teknologi, hvis vi skal leve op til IMO's målsætninger," siger CEO Per Lange til ShippingWatch.

Foto: Ultrabulk

Endnu et projekt med sejl i shipping er i gang, efter at Maersk Tankers i september sendte et tankskib afsted på sin første tur med to 30 meter høje sejl installeret ombord.

I et nyt projekt med bl.a. Ultrabulk undersøger en række spillere nu, om sejl også er en mulighed for de større tørlastskibe i en fremtid, hvor den globale skibsflåde i løbet af de kommende årtier skal sænke udledningen af drivhusgasser markant.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs