ShippingWatch

Analytiker ser nyt tørlastrederi som vinder

Tor Olav Trøims nye og meget omtalte tørlastrederi Bulkers 2020 vil stå som en vinder, når de nye miljøkrav fra 2020 kommer til at ændre tørlastbranchen. Det vurderer Fearnleys, skriver Finansavisen.

Foto: Modelfoto/Colourbox

Bulkers 2020 er et af de selskaber, der vil klare sig godt i tørlastmarkedet, når de nye svovlkrav vil ændre hele shippingmarkedet med indførslen i 2020.

Det vurderer i hvert fald analysehuset Fearnleys, skriver Finansavisen.

I en analyse hæfter Fearnleys betegnelsen "best of both worlds" på Bulkers 2020 med henvisning til, at selskabet både vil ligge godt målt i forhold til, at skibsværdierne på tørlastskibe vil stige og i forhold til, at markedet for skibsbrændstof vil ændre sig fra 2020.

Bulkers 2020 blev etableret i efteråret 2017, og siden blev selskabet noteret på OTC-listen i december. Siden introduktionen på børsen er kursen steget med 200 pct., og selskabet har otte nybygninger på vej fra Kina. Skibene får installeret scrubbere, og det er blandt andet det valg, som Fearnleys ser som en af grundene til, at Bulkers 2020 vil stå som vinder efter svovlkravenes indførsel.

De gode udsigter får Fearnleys til at hæfte en købsanbefaling på Bulkers 2020.

Trøims nye tørlastselskab rejser kapital til nybygninger 

Tørlastrederier skruer op for ordrebøgerne 

Tor Olav Trøims tørlastselskab bestiller flere skibe 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs