ShippingWatch

Trøims nye tørlastselskab rejser kapital til nybygninger

Tørlastselskabet 2020 Bulkers stiftet af norske storinvester Tor Olav Trøim har hentet ny kapital til otte nybygninger i Kina. 

Foto: Modelfoto/Colourbox

Tørlastselskabet 2020 Bulkers, der er stiftet af Tor Olav Trøim, har rejst ni mio. dollars i en aktieemmission på OTC-børsen i Oslo. Kapitalen skal bruges til værftsbetalinger for otte tørlastskibe af typen newcastlemax, der bygges på New Times Shipyard i Kina.

Samtidig oplyser selskabet ifølge Dagens Næringsliv, at det udnytter en option på at få installeret scrubbere på alle otte skibe i forbindelse med de kommende svovlkrav til skibes brændstof.

De otte nybygninger leveres mellem september 2019 og maj 2020.

Den norske storinvestor Tor Olav Trøim, der i mange år var en af den norske skibsreder John Fredriksens nærmeste medarbejdere, står også bag opkøber af olierigge i Borr Drilling. Han stiftede 2020 Bulkers i efteråret 2017.

2020 Bulkers er ejet for 50 procents vedkommende af selskabet Magni Partners, som Tor Olav Trøim ejer. Derudover er norske og udenlandske investorer involveret i tørlastselskabet.

Norsk shippinginvestor går ind i tørlast 

Tørlastrederier skruer op for ordrebøgerne

Borr Drilling rejser ny kapital til opkøb 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fremrykkede sit klimamål og hævede forventningerne til 2021 i en uge, hvor DSV-topchef Jens Bjørn kaldte containerredernes indtog i logistik "betydningsløst". EU sagde nej til sydkoreansk storfusion, og Maersk Tankers lagde ny strategi frem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs