ShippingWatch

Norsk shippinginvestor går ind i tørlast

Grundlægger af rigselskabet Borr Drilling, Tor Olav Trøim, går nu efter tørlast med selskabet 2020 Bulkers. Planen er at få selskabet noteret på den mindre OTC-børs, skriver Finansavisen.

For under et år siden begyndte opbygningen af Tor Olav Trøims rigselskab Borr Drilling. Nu er den norske shippinginvestor i gang med endnu et projekt.

Denne gang inden for tørlast, skriver Finansavisen, efter at Tradewinds fortalte om ordren på to nye malmskibe på 208.000 dwt fra selskabet 2020 Bulkers, som Trøim har etableret gennem sin virksomhed Magni Partners.

Trøim forlod sidste år John Fredriksens Seadrill, hvilket ikke gik helt stille for sig. Og det nye selskab sker sammen med to andre tidligere Fredriksen-medarbejdere, som har etableret Titan Opportunities Fund.

"Vi gør det her sammen med investorer, vi har arbejdet tæt sammen med før. Flere, også industrielle shippingaktører, har taget kontakt og udtrykt ønske om at investere sammen med os," siger Magnus Halvorsen, der er ansvarlig for Magni Partners' tørlastsatsning, til Finansavisen.

OTC er planen

Ejersammensætningen er endnu ikke klar, men planen er, at selskabet skal noteres på den mindre OTC-børs i Oslo.

Skibene skal bygges på det kinesiske værft New Times Shipbuilding, som vil levere de to første skibe i andet halvår 2019 til en pris på lidt over 44 mio. dollars stykket, skriver Finansavisen.

Samme sted skal John Frederiksen ifølge Tradewinds have optioner på lignende skibe, men ifølge Magnus Halvorsen havde selskabet underskrevet kontrakten uden viden om Fredriksens engagement på værftet, fortæller han til Finansavisen.

Tor Olav Trøim er langt fra den eneste, der kaster sig ind i tørlastmarkedet. Profiler som Arne Blystad, Herman Billung og Klaus Kjærulff er bare nogle af dem, der inden for det seneste år har meldt sig på banen.

Fredriksens tidligere højre hånd køber rigge til bundpris

Borr Drilling vil børsnoteres i Norge

Norsk shippinginvestor starter rigselskab med to lavprisrigge

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere