ShippingWatch

Handelshuset Gunvor vil købe op i shipping

Schweiz-baserede Gunvor Group, der i år har hentet danske Jan Bech Andersen ind i sin shippingforretning, planlægger flere partnerskaber med henblik på opkøb.

Gunvor Group, et af verdens største oliehandelshuse, vil vokse gennem samarbejde med andre og med opkøb med partnere af aktiviteter i shipping eller raffinaderier.

Det siger stifter af det Schweiz-baserede Gunvor Group, svenske Torbjörn Törnqvist, i et interview med nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Torbjörn Törnqvist er det en anden måde at fremskaffe kapital på fremfor salg af en aktiepost i selskabet.

Danske Jan Bech Andersen, med en mangeårige fortid i det Glencore-ejede ST Shipping og i den danske offentlighed især kendt som hovedaktionær i fodboldklubben Brøndby, er i år hentet ind som chef i Gunvor Groups shippingdivision Clearlake Shipping.

Gunvor Group indgik i juli et partnerskab med amerikanske Top Ships om to nybyggede produkttankskibe, og handelshuset har siden indgået tilsvarende aftaler om ti skibe med planer om yderligere vækst inden for raffinerede olieprodukter og LPG, skriver Reuters.

Jan Bech Andersen tilbage på toppost i global shipping

Glencore og Qatar køber sig ind i russisk oliekæmpe

Glencore leverer laveste overskud i fem år

 

Forsiden lige nu

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere