Minister: Sovcomflot kan blive privatiseret i år

Den russiske regering overvejer at privatisere det statsejede tankrederi Sovcomflot, inden året er omme. Frasalget indgår i russernes planer om at afhænde flere selskaber helt eller delvist, herunder oliegiganten Rosneft, oplyser vicepremierminister Igor Shuvalov.
Vicepremierminister Igor Shuvalov (tv.) planlægger at privatisere Sovcomflot helt eller delvist inden årets udgang. | Foto: Mikhail Klimentyev/AP/Polfoto/Arkiv
Vicepremierminister Igor Shuvalov (tv.) planlægger at privatisere Sovcomflot helt eller delvist inden årets udgang. | Foto: Mikhail Klimentyev/AP/Polfoto/Arkiv

Det statsejede tankrederi Sovcomflot kan komme på private hænder, inden året er omme.

Det står klart efter, at den russiske vicepremierminister Igor Shuvalov mandag har åbnet for at privatisere rederiet i løbet af 2016.

Ifølge flere medier, herunder Reuters og Sputnik, fortalte ministeren på en pressekonference, at Sovcomflot indgår i regeringens planer om at frasælge en række selskaber for at få statsfinanserne tilbage på ret køl.

Foruden Sovcomflot overvejer den russiske regering også at sælge ud af olieselskaberne Rosneft og Bashneft.

"Aftalerne om Bashneft og Sovcomflot er på trapperne. Vi arbejder med potentielle investorer til Rosneft. Vi håber, at alle selskaberne eller del af dem vil være solgt med udgangen af året," sagde Igor Shuvalov ifølge lokalmediet Sputnik.

Det er en kombination af en vedvarende lav oliepris og de europæiske sanktioner mod landet  i kølvandet på konflikten med Ukraine, der har skabt problemer for den russiske økonomi.

Derfor vil regeringen nu sælge ud af flere af kronjuvelerne, hvoraf oliegiganten Rosneft er den mest opsigtsvækkende. I juni meddelte Reuters, at Indien og Kina overvejer at gå sammen om at købe en del af aktierne i Rosneft.

Regeringen har desuden solgt knap 11 pct. af diamantmineselskabet Alrosa. Nu kan Sovcomflot, der fredag vandt en budrunde på ni tankskibe for næsen af Hafnia Tankers, snart følge efter.

Medie: Putin overvejer delvist salg af Rosneft

Hafnia taber til Sovcomflot i budrunde på ni is-tankere

Ex-topfolk i russisk shipping anklages for millionsvindel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også