Ex-topfolk i russisk shipping anklages for millionsvindel

En straffesag om svindel for over 100 mio. dollars mod to tidligere topchefer i  Sovcomflot og Novoship samt en tredje person er blevet indledt ved en domstol i Moskva.
Foto: Sovcomflot
Foto: Sovcomflot

En omfattende straffesag om underslæb, sammensværgelser og hvidvask for over 100 mio. dollars mod den tidligere topchef i den russiske shippingmastodont Sovcomflot (SCF) og ex-president i Novoship er blevet indledt ved en domstol i Moskva. De anklagede befinder sig imidlertid uden for Rusland.

De to fhv. topfolk, Dmitry Skarga fra Sovcomflot og Tahir Ismailov fra Novoship er sammen med en tredje person under anklage for at at have begået underslæb og anden kriminalitet mod de to rederier for et beløb svarende til 123 mio. dollars i perioden 2001-2005. Det skriver World Maritime News.

Anklagerne omfatter udover underslæb også kriminel  sammensværgelse og hvidvaskning af penge. Aktiviteterne er tilsyneladende gennemført ved at opskrive kommissioner til udenlandske mæglerselskaber i forbindelse med køb og salg af skibe til Sovcomflot og Novoship.

De anklagede tidligere topfolk i russisk shipping har angiveligt opholdt sig i London siden 2006. Den russiske anklagemyndighed har flere gange anmodet de britiske myndigheder om at få dem udleveret, men det er blevet afvist.

Tilbage i 2012 blev en tidligfere chef for et datterselskab i Sovcomflot, Yuri Privalov, dømt for underslæb for over 67 mio. dollars i perioden 2000-2005.

Sovcomflot firedoblede bundlinjen i 2015

Sovcomflot: Godt tankmarked i 2016-17 

Sovcomflot stærkt ud af første halvår 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også