Medie: Putin overvejer delvist salg af Rosneft

Rusland overvejer at sælge en del af oliegiganten Rosneft til Kina og Indien, skriver Bloomberg News. Salget ventes at indbringe omkring 11 mia. dollar og skal hjælpe præsident Vladimir Putin med at genoprette landets økonomi.
Foto: Dmitry Lovetsk/AP/Polfoto
Foto: Dmitry Lovetsk/AP/Polfoto

Vladimir Putin overvejer at sælge en del af den russiske oliegigant Rosneft til Kina og Indien for at polstre den slukne statskasse i Rusland. Det skriver Bloomberg News.

Ifølge mediet går den russiske præsident med planer om at afhænde 19,5 pct. af aktierme i det statsejede olieselskab til den kinesiske og indiske regering i en fællesaftale mellem de tre lande.

Salget ventes at indbringe omkring 11 mia. dollars og skal eftersigende hjælpe Vladimir Putin med at genoprette landets økonomi, så han har bedre changer for at blive genvalgt, når hans embedsperiode udløber om lidt under to år.

Aftalen vil samtidig styrke hans bånd til to af verdens fremadstormende økonomier, Kina og Indien, på et tidspunkt, hvor krisen i Ukraine har tæret på forholdet til EU og USA, skriver Bloomberg.

Både Kina og Indien har tidligere udtrykt interesse i at købe en andel af Rosneft. Flere indiske olieselskaber har desuden investeret i Rosnefts felter den seneste tid.

Den russiske økonomi er presset af den faldende oliepris og de europæiske sanktioner mod landet i kølvandet på annekteringen af Krim-halvøen i 2014.

Russisk olieboss: Vi vil ikke lave aftale med Opec

De nye oliesheiker kommer fra Kina

Russisk olieboss erklærer skifereventyret for slut

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også