Analytikere: Svagt LNG-marked forude

Flere analytikere fremhæver, at LNG-rederierne går et svagt marked i møde med lavere fragtrater i de kommende par år.

De redere, der har involveret sig i LNG-handlen, skal ikke forvente sig for meget af de kommende år. Det skriver både Danske Bank og analysehuset Drewry i nye analyser af LNG-markedet.

Drewry fremhæver, at en ny faktor lige nu lægger ekstra pres på markederne for LNG - nemlig australske laster af den flydende naturgas.

"LNG-redernes fragtrater er kommet under hårdt pres på grund af et voksende flådeudbud og en stabiliseret LNG-efterspørgsel, da Japan forbereder sig på at genstarte sine atomkraftværker. På trods af den generelle markedsholdning om, at nyt LNG-udbud fra australske projekter vil skabe rigelig beskæftigelse til den voksende flåde, er der umiddelbare udfordringer for fragtraterne. Det skyldes, at 49 millioner ton ekstra LNG-last årligt vil ramme udbudssiden i de næste to år," skriver analysehuset.

Ubalancen mellem udbud og efterspørgsel vil blive stærkere, fordi der trods en ubeskæftiget flåde på mellem 30 og 40 skibe i det nuværende LNG-marked, vil blive leveret omkring 30 ekstra skibe alene i år og yderligere 41 næste år.

Det vil presse raterne betydeligt, fremhæver Danske Bank i en kommentar, der ser lyspunkter efter 2017.

"LNG shipping-raterne forbliver på et tabsgivende niveau, som vi forventer vil fortsætte gennem 2016 og nå højeste niveau i 2017, før ton pr. mil-efterspørgslen overgår udbuddet af skibe. Lavere oliepriser, der fører til lavere LNG-priser forventes at sætte fart i LNG-efterspørgslen i Asien og med en forventet stigning på 54 procent i den global liquefaction-kapacitet i 2020, ser den langsigtede prognose solid ud," skriver banken.

Fordi der er så store usikkerheder forbundet med LNG-markedet, forventer Danske Bank sig mere af de rederier, som ikke udelukkende er transportører af LNG, men også arbejder med FSRU'ere og FLNG'ere, som for eksempel Höegh LNG.

"Vi vil argumentere for, at det for tidligt at gå direkte ind shippingselskaber, der kun arbejder med LNG," skriver banken.

Golar LNG i nyt pool-samarbejde  

Höegh LNG slår hul på frasalgsstrategi  

Stolt-Nielsens chef på vej ind i bestyrelsen hos Golar LNG 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også