ShippingWatch

Torms restrukturering godkendt

Et nyt sæt vedtægter, der skal sikre gennemførelsen af den endelige restrukturering af Torm er i det blevet vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling i rederiet. Restruktureringen vil blive gennemført 13. juli.

Rederiet Torm har fået godkendt et sæt nye vedtægter, der skal sikre, at det gældsplagede selskab kan gennemføre en længe ventet restrukturering.

Det meddeler Torm i en fondsbørsmeddelelse, efter at rederiet tirsdag har afholdt en ekstraordinær generalforsamling.

Det kriseramte rederi er nu parat til at gennemføre den endelige restrukturering af selskabet 13. juli. Det sagde selskabets bestyrelsesformand, Flemming Ipsen, på den ekstraordinære generalforsamling.

"Det vil være det tidspunkt, hvor den nuværende kapitalstruktur vil blive ændret, og hvor de nye A-aktier vil blive udstedt på baggrund af de bemyndigelser, der blev givet på den ordinære generalforsamling 26. marts 2015," sagde Flemming Ipsen til de fremmødte aktionærer ifølge en fondsbørsmeddelelse fra selskabet.

Prøv ShippingWatch gratis i 40 dage

Og det er i øjeblikket planen at offentliggøre et noteringsprospekt på eller omkring 24. juli med henblik på at få de nye aktier optaget til handel og noteret på fondsbørsen.

Restruktureringen har været på bedding i et stykke tid, men faldt på plads i starten af måneden, da rederiet fik lov til at gennemføre en såkaldt tvangsakkord under engelsk lov, hvor de resterende långivere, der ikke har sagt ja til restruktureringen, blev tvunget til at sige ja til planerne.

Tidligere er det kommet frem, at blandt andre kapitalfonden Oaktree vil tilføre skibe til Torms flåde mod til gengæld at få aktier i rederiet. Det betyder reelt, at værdien af Torm-aktierne bliver nedskrevet til mere eller mindre ingenting.

"Sammenlægningen med Oaktree sker på basis af parternes netto-aktiv-værdi (NAV) fra marts 2015, hvilket betyder, at der udstedes nye A-aktier til Oaktree svarende til deres NAV på cirka 511 mio. dollar," fortalte bestyrelsesformanden på den ekstraordinære generalforsamling. NAV svarer til værdien af aktiverne - primært skibe - korrigeret for gæld.

Samlet vil det betyde, at Torm efter restruktureringen har en netto-aktiv-værdi på omkring 824 mio. dollar, og rederiet vil i alt have udstedt i omegnen af 95,9 mia. A-aktier. Herefter vil de nuværende aktionærer sidde med blot 0,8 pct. af aktiekapitalen i det nye selskab.

I forbindelse med at planen bliver eksekveret, stiller blandt andre Flemming Ipsen sit mandat til rådighed:

"Hr. Olivier Dubois, hr. Alexander Green, hr. Jon Syvertsen og jeg selv, Flemming Ipsen, vil stille vores mandater som bestyrelsesmedlemmer til rådighed på en kommende ekstraordinær generalforsamling. Vi mener, at vi har opfyldt vores forpligtelser i restruktureringsfasen, og at de nye aktionærer skal have mulighed for at vælge deres egne repræsentanter. Denne generalforsamling vil formentlig blive afholdt i august i år," lød det fra bestyrelsesformanden.

Torm venter driftsoverskud på 100 mio USD i første halvår

Torm regner med endelig aftale i juli

Engelsk ret godkender Torm-oplæg til kreditormøder

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere