ShippingWatch

Engelsk ret godkender Torm-oplæg til kreditormøder

Torm er nu kommet lidt nærmere en redning. Nu har rederiet fået godkendt et oplæg til kreditormøder, hvor det vil tvinge de resterende långivere til at sige ja til planerne.

Foto: Torm

Rederiet Torm er nu endnu et skridt tættere på at blive endegyldigt reddet efter en årrække med sløje resultater.

Torm blev for nyligt reddet på målstregen, da 94 pct. af selskabets kreditorer valgte at bakke op om en restrukturering. Nu har rederiet fået godkendt et oplæg til kreditormøder, hvor det vil tvinge de resterende långivere til at sige ja til planerne - en såkaldt tvangsakkord.

Det oplyser Torm i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag eftermiddag.

Der har tirsdag været en høring ved High Court i London, hvor Torm fremlagde vilkårene for restruktureringen og fik rettens godkendelse til at indkalde møder, hvor det vil forsøge at få godkendt de endelige planer.

Restruktureringsaftalen betyder blandt andet, at Torms gæld bliver nedskrevet med 500 mio. dollar til 873 mio. dollar, så rederiets gæld svarer til værdien af Torms skibe.

Derudover vil Torm få stillet 75 mio. dollar til rådighed af en gruppe långivere. Pengene skal gå til den daglige drift.

Samtidig vil kapitalfonden Oaktree tilføre skibe til Torms flåde mod til gengæld at få aktier i rederiet. Det betyder reelt, at værdien af Torm-aktierne bliver nedskrevet til mere eller mindre ingenting.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs