ShippingWatch

Torm venter driftsoverskud på 100 mio USD i første halvår

Med restruktureringen inden for rækkevidde guider Torm nu på forventningerne til første halvår af 2015. Rederiet venter således et overskud på 5-10 millioner dollars før skat for årets første seks måneder.

Med restruktureringen inden for rækkevidde offentliggør Torm nu forventningerne for første halvår, fremgår det af en børsmeddelelse onsdag eftermiddag. For årets første seks måneder forventer rederiet et positivt driftsresultat (EBITDA) på 95-100 millioner dollard og et resultat før skat på 5-10 millioner dollars.

Torm har nu fået de endelige godkendelser fra kreditorer på plads, så rederiet kan gennemføre den restruktureringsplan, som selskabet har planlagt.

"Den 30. juni 2015 var Torms tilgængelige likvider på 89 millioner USD. Med de nuværende fragtrater og under hensyntagen til færdiggørelsen af restruktureringen forventer Torm at forblive likviditetsskabende på driftsniveau i 2015. Derudover vil Torm få en ny driftskapitalfacilitet på 75 mio. USD stillet til rådighed efter gennemførelsen af Restruktureringsaftalen," hedder det i børsmeddelelsen.

Restruktureringsaftalen betyder blandt andet, at Torms gæld bliver nedskrevet med 500 millioner dollars til 873 millioner dollars, så rederiets gæld svarer til værdien af Torms skibe.

Derudover vil Torm få stillet 75 mio. dollar til rådighed af en gruppe långivere. Pengene skal gå til den daglige drift.

Samtidig vil kapitalfonden Oaktree tilføre skibe til Torms flåde mod til gengæld at få aktier i rederiet. Det betyder reelt, at værdien af Torm-aktierne bliver nedskrevet til mere eller mindre ingenting.

Torm vil med den nye aftale få en markedsværdi på omkring 800 millioner dollars og en flåde på i alt 76 skibe og dermed genopstå som et verdens største produkttankrederier med egen tonnage.

Kapitalfonden Oaktree Capital Management, der bliver hovedaktionær i det nye selskab, leverer som betaling for den kontrollerende aktiepost i Torm i alt 31 skibe, heriblandt seks MR-nybygninger, i løbet af 2015, der kommer ind på Torms balance, og rederiets gæld vil samtidig være reduceret fra ca. 1,4 milliarder dollars i dag til ca. 850 millioner dollars.

Torm forventer at genneføre restruktureringen den 13. juli eller der omkring.

Torm regner med endelig aftale i juli

Engelsk ret godkender Torm-oplæg til kreditormøder

Torms bestyrelse har løst sin bundne opgave

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere