ShippingWatch

Tysk reder skrotter tidligere Hanjin-skib

Tyske Alpha Ship har sendt containerskibet Orion til ophugning i Pakistan, skriver Alphaliner. Skibet har været uden arbejde, siden Hanjin Shipping kollapsede for lidt over et år siden.

En arbejder døde i Bangladesh sidste år, da Hanjin Rome blev ophugget. Nu er endnu et tidligere Hanjin-skib endt til ophugning.

Den tyske skibsejer Alpha Ship har sendt containerskibet Orion til ophugning i Pakistan, skriver analysehuset Alphaliner.

Skibet var udlejet til det sydkoreanske rederi Hanjin Shipping, som gik kollapsede i september 2016 i den største nedsmeltning på containermarkedet nogensinde.

Siden sammenbruddet i Hanjin har Orion ligget stille, men nu er det altså blevet solgt som skrot på strandene i kystområdet Gadani i Pakistan.

Der er tale om et polsk-bygget containerskib fra 1997 på 1.167 teu. Ifølge Alphaliner ankom skibet til Pakistan 1. oktober.

De pakistanske ophugningsværfter bliver ofte kritiseret for deres dårlige forhold for både miljøet og arbejderne og blev sidste år ramt af en dødsulykke, hvor mange mennesker mistede livet.

Ngo'en Shipbreaking Platform har flere gange kritiseret, at tyske redere og banker sender skibe til ophugning til højest bydende i Sydasien på grund af krisen i den tyske shippingindustri. Alpha Ship var sidste år i top fem over de mest hyppige forbrugere af de berygtede beaching-værfter.

Sidste år mistede en værftsarbejder livet, da skibet Hanjin Rome blev ophugget i Bangladesh.

Ngo langer ud efter skrotpraksis i konkurser

Tysk rederiforening frikender skibsejere i skrotkritik

De tyske redere er storforbrugere af skrotværfter

Forsiden lige nu

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere