ShippingWatch

CMA CGM vil have resten af NOL-aktierne

Det franske rederi har mandag fremsat et frivilligt købstilbud de resterende aktionærer i Neptune Orient Lines (NOL) på 1,3 singareporedollar per aktie. Dermed er fusionen mellem de to rederi tæt på at være en realitet.

Foto: PR-foto/CMA CGM

Containerrederiet CMA CGM vil nu have fat i de resterende aktier i Neptune Orient Lines (NOL).

Det franske rederi meddelte mandag, at man har fremsat et frivilligt købstilbud for de resterende aktionærer, og at indløsningskursen vil være på 1,30 singaporedollar. Det svarer til udbudsprisen tilbage i december - og det er en pris, som CMA ikke har til hensigt at sætte op.

En aktie i NOL er steget en anelse mandag og ligger på netop 1,30 singaporedollar, efter at have ligget på mellem 1,285 og 1,295 singaporedollar gennem længere tid.

Fusionen mellem de to Maersk Line-konkurrenter blev allerede i april godkendt af EU-Kommissionen under forudsætning af, at NOL trækker sig ud af den konkurrerende G6-alliance, hvilket allerede var accepteret. Det sker dog først 31. marts næste år.

Franske CMA CGM er verdens tredjestørste containerrederi med en flåde på 470 skibe, der sejler til og fra 450 trafikhavne. Neptune Orient Lines er Sydøstasiens største containerrederi og har en flåde på 94 skibe, oplyste kommissionen.

CMA CGM's køb af Neptune Orient Lines har en værdi af 2,4 mia. dollar.

Kina giver grønt lys til CMA CGM's køb af NOL

CMA CGM i minus med 100 mio dollars

Containerrederier bekræfter ny alliance

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs