ShippingWatch

Kina giver grønt lys til CMA CGM's køb af NOL

De kinesiske myndigheder vender tommelfingeren op til CMA CGM's opkøb af Neptune Orient Lines. Det franske rederi forventer nu at lægge et officielt bud på 2,4 mia. dollars i starten af juni.

Foto: PR-foto/CMA CGM

CMA CGM har nu fået grønt lys af de kinesiske myndigheder til sit køb af Neptune Orient Lines (NOL).

Bekræftelsen følger i halen på en godkendelse fra EU-Kommissionen, og derfor er det franske rederi nu klar til officielt at lægge et bud på 2,4 mia. dollars – eller hvad der svarer til cirka 16 mia. kr.

CMA CGM skriver i en meddelelse, at det forventer at præsentere sit tilbud for aktionærer i det Singapore-baserede rederi 2. juni. Handlen skal dog stadig godkendes af de amerikanske myndigheder.

Det franske rederis planer om at overtage NOL blev kendt i april og kom i hus i hård konkurrence med Maersk Line. Den betyder samtidig, at Neptune Orient Lines nu kommer med i den nye containeralliance, Ocean Alliance, der ventes at træde i kraft i april næste år.

Franske CMA CGM er verdens tredjestørste containerrederi med en flåde på 470 skibe, der sejler til og fra 450 trafikhavne. NOL er Sydøstasiens største containerrederi og har en flåde på 94 skibe.

NOLs underskud voksede stort i første kvartal

EUs officielle godkendelse af CMA CGM og NOL på plads

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs