ShippingWatch

Hapag-Lloyd opruster med særlige laster på containerskibe

Særlige laster, som ikke kan være i containere, er et attraktivt marked, som vokser verden over, lyder det fra Hapag-Lloyd, som udvider aktiviteterne i segmentet.

Containerrederiet Hapag-Lloyd har opgraderet den del af organisationen, som håndterer speciallaster på rederiets containerskibe, der er for store eller for tunge til at være i en container. Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Special cargo er et voksende marked over hele verden," siger Thorsten Haeser, chief commercial officer i Hapag-Lloyd, og betegner segmentet som "attraktivt".

Konkret har Hapag-Lloyd styrket sit team af specialister, så der foruden special cargo-divisionen på hovedkontoret i Hamborg nu også er etableret lignende enheder til at repræsentere markederne i Asien samt Syd- og Nordamerika. I alt arbejder 50 medarbejdere inden for teknik og salg af transporter, der ligger uden for de normale rammer på et containerskib.

ShippingWatch skrev i slutningen af februar, at Hapag-Lloyd og de andre rederier i G6-alliancen har skåret ned på frekvensen på hovedruten mellem Asien og Europa. Årsagen skal findes i de svage markeder, hvor rederierne trods talrige forsøge på at hæve prisen må affinde sig med lave rater, der blandt andet på grund af overkapacitet skaber et historisk udfordrende marked for rederierne.

G6-alliancen skærer betydeligt på Asien-Europa

Hapag-Lloyd overtager skibe fra hollandsk reder

Containerindustri har én måned til ny ratepraksis

CMA CGM bekræfter møder om fransk-kinesisk alliance

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere