ShippingWatch

G6-alliancen skærer betydeligt på Asien-Europa

Alliancen af containerrederier drosler ned for antallet af sejladser på dele af Asien-Europa-ruten, skriver rederierne i en fælles pressemeddelelse.

Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine

Den omfattende krise i containerbranchen får nu konsekvenser for den trafikken på hovedruten mellem Asien og Europa.

Mellem uge 8 og 19 vil G6-alliancen skære betydeligt i antallet af afgange, de såkaldte void sailings. På den såkaldte Loop 6-service, der er en af ruterne mellem Asien og Europa, vil rederierne derfor aflyse alle afgange fra uge 8 til uge 19 - en periode på 11 uger.

Det skriver rederierne i en fælles pressemeddelelse.

Årsagen skal findes i de svage markeder, hvor rederierne trods talrige forsøge på at hæve prisen, må affinde sig med lave rater, der blandt andet på grund af overkapacitet skaber et historisk udfordrende marked for rederierne.

Rederierne skriver i meddelelsen, at de havne, der ligger på den midlertidigt sløjfede rute (Loop 6), vil blive flyttet til andre ruter (Loop 4 og 5), så man opretholder en del af betjeningen i havnene. Det gælder blandt andet havnene Kaohsiung, Xiamen, Shekou, Hong Kong, Colombo, Antwerp, Jebel Ali, der stadig vil blive frekventeret. Efter justeringen i ruteplanen vil der stadig være mindst en ugentlig afgang fra de store havne med kurs mod Europa, fremgår det af pressemeddelelsen.

G6-alliancen består af APL, Hapag-Lloyd, Hyundai Merchant Marine, Mitsui O.S.K. Lines, Nippon Yusen Kaisha og Orient Overseas Container Line, som tilsammen har 177 skibe.

Containerrater falder med 14 procent

EU havde en tung sag at løfte mod containerrederne

Ny kinesisk containerkæmpe: Fusion afgørende for overlevelse

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere