ShippingWatch

Hapag-Lloyd overtager skibe fra hollandsk reder

Det tyske containerrederi indgår aftale med hollandske Nile Dutch om en serie nye skibe til sydamerikanske cabotage-ruter og indchartrer yderligere fire til sit nordatlantiske rutenetværk.

Det tyske containerrederi Hapag-Lloyd har købt to 2015-byggede 3.500 teu containerskibe af hollandske Nile Dutch og chartrer samtidige yderligere to tilsvarende skibe af samme rederi. Skibene skal indsættes på indenrigsruter, det vil sige cabotage, i Sydamerika, og skibene er i kraft af lav dybgang og stor bredde særligt velegnet til flere sydamerikanske havne, skriver Hapag-Lloyd i en meddelelse.

"For Hapag-Lloyd er disse state-of-the-art-skibe en vigtig udvidelse af vores flåde, hvor vi også styrker vores position i et attraktivt nichemarked som cabotage i Sydamerika," siger Anthony J. Firmin, COO i Hapag-Lloyd.

Samtidig oplyser rederiet, at det har indchartret yderligere fire 2.700 teu skibe til de nordatlantiske ruter mellem Middelhavet og Montreal i Canada. Skibene er isforstærkede, to år gamle og med tilsvarende lav dybgang. De erstatter ældre tonnage på ruterne, skriver Hapag-Lloyd.

Drewry: Hapag-Lloyd er i økonomisk topform

Hapag-Lloyd venter endnu lavere reefer-rater i 2016

Fem containerkæmper vil sætte sig på verdensmarkedet

Maersk og Hapag-Lloyd får milliardbid af amerikansk militærkontrakt

Rater for Asien-Europa falder for femte uge i træk

 

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere