ShippingWatch

DFDS voksede med seks pct i 2014

DFDS gik frem på både omsætning og indtjening i 2014. "Baseret på vores solide resultater er vi i 2015 godt positioneret til at udvide vores aktiviteter gennem både organisk vækst og virksomhedskøb," siger CEO Niels Smedegaard.

Foto: Pressefoto

Shipping- og logistikselskabet DFDS voksede på både omsætning og indtjening i 2014.

Omsætningen for hele året steg til 12,8 milliarder kroner, en stigning på seks procent i forhold til året før. Samtidig steg driftsresultatet, EBITDA, til 1,43 milliarder kroner. Det var en stigning på 18 procent i forhold til 2013 og i tråd med forventningerne.

"Nordsøen, Den Engelske Kanal og virksomhedskøb var de største bidragsydere til resultatforbedringen," skriver DFDS i regnskabet.

"Baseret på vores solide resultater er vi i 2015 godt positioneret til at udvide vores aktiviteter gennem både organisk vækst og virksomhedskøb, skulle de rigtige muligheder opstå. Vi har fortsat et stærkt fokus på at forbedre udviklingen i kundetilfredshed, effektivitet og indtjening," siger CEO Niels Smedegaard i en kommentar til regnskabet.

Forventer vækst i omsætning på tre procent i år

Væksten i 2015 bliver ikke så høj som i 2014, men der vil være vækst, lyder forventningen.

"Mens mængdevæksten, som forudset, var begrænset i 4. kvartal, så forventes fragt- og passagermarkederne at nyde godt af stigende vækst i Europa i 2015. EBITDA før særlige poster forventes at stige til DKK 1,55-1,65 mia. og omsætningen forventes at stige med 3%, og med 5% justeret for rutelukninger og virksomhedskøb. Investeringer forventes at ville udgøre DKK 650 mio., eksklusive mulige skibs- og virksomhedskøb," skriver DFDS i regnskabet.

DFDS slog alle i transport og shipping i 2014 

Eurotunnel spøger igen på Den Engelske Kanal 

Tysk udviklingsbank låner DFDS penge til scrubbere 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs