ShippingWatch

Containerrater fra Kina til Los Angeles rasler ned

Raterne for containerfragt fra Kina til USA’s vestkyst fortsætter med at falde for 16. uge i træk ifølge index fra Drewry.

Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix

Den faldende efterspørgsel efter varer viser sig endnu engang på fragtpriserne på flere af de store nøgleruter ud af Kina.

Fra Shanghai til Los Angeles på USA’s vestkyst er prisen faldet 11,1 pct. til 4252 dollar den seneste uge, og det er den 16. uge i træk med fald.

Det viser data fra World Container Index (WCI), der opgøres af konsulenthuset Drewry.

Priserne udregnes for en af de typiske fyrrefods-containere og viser udviklingen i spotmarkedet, der ændrer sig løbende.

Den højeste pris i løbet af det seneste år var i september sidste år, hvor der skulle betales 12.424 dollar ifølge indekset.

Fra Shanghai til New York på østkysten er prisen faldet 5,4 pct. til 8477 dollar den seneste uge.

Også fra Shanghai til Rotterdam i Europa er prisen nedadgående. Det koster nu 6671 dollar at få fragtet en fyrrefods-container efter et fald på 10,3 pct. fra forrige uge.

Faldene understreger den tendens, som containerrederierne længe har forudset på den anden side af coronakrisen. Forventningen er, at forbruget efter varer ville falde, og det sænker fragtbehovet. Samtidig påvirker tiltagende inflation og stigende renter forbrugernes økonomi.

Efterspørgslen dykker på de interkontinentale containerruter

Maersk og MSC aflyser sejladser til Europa i oktober

Containerindekset falder med yderligere ti procent


Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs