ShippingWatch

Maersk ser en smule bedring i containertrafik frem mod kinesisk nytår

Situationen med flaskehalse på containermarkedet en anelse i bedring, vurderer Maersk. Presset forventes at fortsætte frem til det kinesiske nytår i begyndelsen af februar.

Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix

Situationen på de travle verdenshave, hvor store containerskibe ligger i kø ud for vigtige havne i blandt andet USA og Kina, er en anelse i bedring.

Sådan lyder det fra A.P. Møller-Maersk i en opdatering på markedssituationen.

Presset forventes at fortsætte frem til det kinesiske nytår i begyndelsen af februar, men rederiet har haft succes med at skaffe flere containere og fragte flere tomme containere retur til Asien, hvor de især har været en mangelvare, oplyser selskabet.

"Vi forventer, at pladsen (ombord på skibe, red.) vil være trang henover det kinesiske nytår, hvilket skyldes begrænset kapacitet som følge af forsinkelser i havne og fra skibe," skriver Maersk i opdateringen.

"Vi ser stadig mangel på nogle lokationer op til det kinesiske nytår, men situationen er forbedret siden den seneste opdatering," lyder det videre.

Flaskehalse i havnene og forsinkede skibe betyder, at omkring 12-15 pct. af den samlede skibkapacitet lige nu ikke er tilgængelige på markedet.

"Væksten i containerefterspørgslen vil sandsynligvis moderere sig i forhold til 2021, hvilket hænger sammen med en stærk efterspørgsel fra USA. Udsigterne er mere usikre i Europa, hvor vi har set efterspørgslen aftage," skriver Maersk.

Asiatiske containerredere slår europæiske rivaler i at tjene penge i hektisk kvartal

Presset på de asiatiske havne lettes - USA med fortsat trængsel 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs