ShippingWatch

Presset på de asiatiske havne lettes - USA med fortsat trængsel

På den amerikanske vestkyst kæmper man fortsat med lange køer af fragtskibe, der er ophobet i havnene ved Los Angeles og Long Beach i Californien.

Foto: William Hong/Reuters/Ritzau Scanpix

De største asiatiske havne viser tegn på, at trængslen er ved at løsnes forud for julen, mens man i USA fortsat er udfordret af tilstrømmende import.

Det skriver Bloomberg News.

Trafikken i det store kinesiske havneområde Shanghai-Ningbo aftog 0,2 pct. sammenlignet med ugen før, mens antallet af skibe, der har været forbi Hong Kong-Shenzhen, er 10,4 pct. lavere set i forhold til ugen forinden, skriver mediet.

I Singapore er antallet af fragtskibe dalet med 14,7 pct. på ugentlig basis.

På den anden side af Stillehavet er situationen en anden. På den amerikanske vestkyst kæmper man fortsat med lange køer af fragtskibe, der er ophobet i havnene ved Los Angeles og Long Beach i Californien.

Her er skibstrængslen vokset med 6,7 pct. fra sidste uge.

Så sent som fredag ventede hele 75 containerskibe i kø ud for de store amerikanske havne, mens de venter på at komme af med deres last.

Arbejdskraft i havnene er nu det svage led i de globale forsyningskæder 

Maersk vil overvåge skibe og havne for at undgå nye flaskehalse 

FMC sætter rederi- og terminalchefer til at løse containerknude 

 

 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs