ShippingWatch

Topchefen for Maersk mødes med Merkel og Macron om Europas industri

Søren Skou, adm. direktør i Maersk, mødes med statsoverhovederne fra Tyskland og Frankrig samt den kommende kommissionsformand. Sammen med en række andre europæiske topchefer skal de tale om Europas industri.

Topchef i Maersk, Søren Skou. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

A.P. Møller Maersks topchef Søren Skou mødes i dag, onsdag, med den tyske kansler, Angela Merkel, den franske præsident, Emmanuel Macron samt en række topchefer for de allerstørste virksomheder i Europa. Det skriver Berlingske.

Mødet finder sted i Toulouse og ifølge Berlingske vil også EU-Kommissionens kommende formand, Ursula von der Leyen, deltage.

"Jeg ser frem til at give mit indspark til såvel EU-Kommissionens nye formand som regeringscheferne fra Tyskland og Frankrig sammen med de andre deltagere," skriver Søren Skou i en e-mail til Berlingske.

Maersk er inviteret til mødet, fordi containerrederiet er medlem af European Round Table for Industry (ERT), som er en lille organisation bestående af direktører og bestyrelsesfolk for Europas allerstørste virksomheder.

På mødet skal deltagerne diskutere Europas industri. Dagsordenen, som Berlingske er i besiddelse af, viser, at hovedtemaet for topmødet er "et møde om styrkelse af Europas plads i verden med innovation, en del af en langsigtet industripolitik for Europa, som afgørende faktor".

ERT ønsker, at EU investerer 120 mia. euro, svarende til 900 mia. kr., på et EU-program kaldet Horizon Europe, der skal fremme forskning og innovation med særligt fokus på at gøre europæisk industri mere konkurrencedygtig.

Shippings klimaplan bygger på "det nemmest mulige" udgangspunkt

Maersk Growth har investeret i 15 start-ups

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere