ShippingWatch

MSC investerer 1,1 mia. dollars i ny arabisk storhavn

Containerrederiet MSC får 30-årig koncession på at drive Khalifa Port i Abu Dhabi, som bliver et regionalt knudepunkt for rederiet, der er partner med Maersk Line i 2M-alliancen.

Foto: MSC

Containerrederiet MSC, verdens næststørste og partner med Maersk Line i 2M-alliancen, vil investere i alt 1,1 mia. dollars i en ny containerterminal i Khalifa Port i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater (UAE).

MSC har ifølge en meddelelse fra Khalifa Port, der bliver rederiets knudepunkt i Mellemøsten, underskrevet en 30-årige koncessionsaftale, der indebærer, at havnens kapacitet øges fra det nuværende 2,5 mio. teu årligt til 8,5 mio. teu, når udbygningen er fuldt gennemført.

Det Geneve-baserede MSC vil fra juli i år gradvist begynde at flytte fragtmængder til Khalifa, som fra 2020 vil få en kapacitet på 5,3 mio. teu. Det sender havnen ind blandt verdens 25 største containerhavne. 

Aftalen mellem MSC og Khalifa Port blev underskrevet af Diego Aponte (foto), president og CEO i MSC, og Sultan Ahmed Al Jaber, minister og formand for Abu Dhabi Ports.

Maersk-partner går solo før store nybygninger  

MSC ansætter ny chef til havneselskab 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs