ShippingWatch

Tidligere Maersk-CEO ny bestyrelsesformand for Unifeeder

Nils Smedegaard Andersen er ny formand for bestyrelsen i Unifeeder. Den nuværende bestyrelsesformand Jesper Præstensgaard fortsætter som næstformand i bestyrelsen.

Foto: PR-foto: Kontraframe / Thorbjørn Hansen

Tidligere CEO for Maersk Group, Nils Smedegaard Andersen, har føjet endnu en stilling til sin liste over bestyrelsesposter.

Han bliver ny formand for bestyrelsen i Unifeeder, hvor han efterfølger Jesper Præstensgaard. Sidstnævnte fortsætter i Unifeeders bestyrelse som næstformand.

"Det er en spændende opgave. Unifeeder er et veldrevet selskab, der udfylder en vigtig rolle som partner for både globale containerrederier og industrikunder på tværs af Europa. Unifeeder har de senere år væsentligt udbygget sit netværk og styrket sit servicetilbud, og jeg ser frem til at arbejde sammen med ledelsen om at styrke Unifeeder’s markedsposition yderligere ved at etablere tættere relationer til kunderne, videreudvikle servicetilbuddet og gå ind i nye markeder, eventuelt via opkøb og alliancer," siger Nils Smedegaard Andersen i en pressemeddelelse.

Det er første gang, siden Nils Smedegaard Andersen forlod Maersk Group, at han bevæger sig ind i shippingverdenen igen rent professionelt. I forvejen sidder han i bestyrelsen for BP og Unilever og er formand for bestyrelsen i Dansk Supermarked.

Unifeeder driver en flåde på 60 skibe, som sammenlagt håndterer fragtmængder årligt på i alt 3,2 mio. teu.

BP skal finde ny formand 

Dansk Supermarked klar til at købe Maersk ud 

Nils Smedegaard Andersen roser ny strategi i Maersk 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs