ShippingWatch

Nils Smedegaard Andersen roser ny strategi i Maersk

Den tidligere topchef Nils Smedegaard Andersen er enig i den nye strategi for Maersk-gruppen, som blev lagt efter hans afsked i sommeren 2016. Det siger han til tv-stationen CNBC.

Nils Smedegaard Andersen var topchef i Maersk-gruppen fra 2007 til 2016. Foto: Katrine Marie Kragh/Polfoto/Arkiv

Nils Smedegaard Andersen, tidligere topchef i Maersk-gruppen, roser den nye strategi for koncernen, som blev lagt efter hans afsked i sommeren 2016.

I et interview med den amerikanske tv-station CNBC siger han, at det var den rigtige beslutning at splitte det tidligere konglomerat og udskille energidivisionen for istedet at fokusere på transportselskaberne.

Det har været en indsats over mange år at refokusere selskabet på kerneforretningen, og det er den retning, som nu bliver fulgt med opkøbet af Hamburg Süd"

Nils Smedegaard Andersen
"Det har været en indsats over mange år at refokusere selskabet på kerneforretningen, som er shipping, transport og logistik, og det er den retning, som nu bliver fulgt med opkøbet af Hamburg Süd. Så jeg mener, at det er det rigtige skridt," siger Nils Smedegaard Andersen.

Den danske erhvervsprofil forlod sin stilling som Group CEO for Maersk i juni 2016, hvor han blev erstattet af Maersk Lines topchef, Søren Skou.

Kort efter besluttede det daværende konglomerat at splitte sig i to enheder, Transport & Logistics og Energy, for at forfølge en ny strategi om at satse på transportselskaberne med kronjuvelen Maersk Line i spidsen.

I starten af 2017 tog Maersk det første skridt mod at styrke sin transportforretning med opkøbet af det tyske containerrederi Hamburg Süd, mens oliedivisionen Maersk Oil blev solgt til den franske konkurrent Total i august. En plan for udskillelsen af de resterende energiselskaber skal ligge klar med udgangen af 2018.

Siden sin exit fra Maersk-gruppen er Nils Smedegaard Andersen trådt ind i bestyrelsen i olieselskabet BP. Han er desuden formand for Dansk Supermarked, mens han også sidder i bestyrelsen for Unilever.

Hamburg Süd løfter sløret for megasalget til Maersk Line

Søren Toft skal levere karrierens vigtigste resultat

Maersk risikerer kredithug efter Oil-salg

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere