ShippingWatch

Dansk Supermarked klar til at købe Maersk ud

Store overskud betyder, at ejerne af Dansk Supermarked allerede nu kan købe A.P. Møller-Mærsk ud, siger bestyrelsesformand Nils Smedegaard til Børsen.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Dansk Supermarked kan allerede nu købe A.P. Møller-Mærsk ud, og det er før tid. Det fortæller bestyrelsesmand Nils Smedegaard, der for få år siden sad i spidsen for netop Maersk-koncernen.

"Vi har genereret et betydeligt cashflow, så vi i dag er solide og uden videre kan købe de 19 pct. tilbage. Det kommer bare an på, hvornår vi sætter os sammen med A.P. Møller," siger han til Børsen.

I dag ejer A.P. Møller-Mærsk 19 pct. af Dansk Supermarked, som de to aarhusianske Salling-fonde har option på at købe tilbage, når der er råd. Og med Maersks nye strategi om at sælge alt fra rundt om kerneforretningen med Maersk Line, giver det god mening at sælge aktierne i Dansk Supermarked, som ved årsskiftet var bogført til en værdi på 5,5 mia. kr., hvilket dog ifølge Børsen er konservativt sat.

Selv ønsker Maersk ikke at kommentere, hvornår konglomeratet er klar til at sælge aktieposten.

Nils Smedegaard Andersen roser ny strategi i Maersk

Maersk skal sendes ud af Dansk Supermarked

Er Maersk ved at lave en Wallenberg-model?

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere