ShippingWatch

Norden-aktionær køber stort op i nyt rigselskab

Storaktionær i det danske tørlast- og tankrederi Norden, norske Rasmussengruppen, har købt stort op i borerigselskabet Borr Drilling.

Foto: Rasmussengruppen

Den norske Rasmussensgruppen, der bl.a. er storaktionær i det danske tørlast- og tankrederi Norden med 11,5 af aktierne, har købt stort op i det nye norske rigselskab Borr Drilling.

For nylig købte Rasmussengruppen 12,5 mio. aktier i Borr Drilling for 395 mio. norske kroner, og nu viser aktionærudskrifter ifølge den norske Finansavisen, at adm. direktør Dag Rasmussen nu sidder på ca. 17,1 mio. aktier til en samlet værdi på 584 mio. kroner med en anslået gevinst på 50 mio. norske kroner.

"Vi tror, at tidspunktet for at købe sig ind i boreentreprenørbranchen er fornuftig. Markedet er fortsat dårligt, og rater og priser er lave. Men der skal fortsat bores efter olie og gas, og på længere sigt håber vi, at dette vil være en god investering for os," siger Dag Rasmussen til avisen.

Ved årsskiftet havde den familieejede Rasmussengruppen en kontant beholdning på 3,9 mia. norske kroner.

Borr Drilling, der på rekordtid har opkøbt en flåde på 26 jackup-rigge, er startet af Tor Olav Trøim, der tidligere var finansdirektør i norskfødte John Fredriksens kriseramte rigselskab Seadrill.

Mægler: Borr Drilling betaler overpris for rigge 

Borr Drilling investerer 1,3 mia dollars i nye rigge

Borr Drilling og Schlumberger indgår ny samarbejdsaftale 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs