ShippingWatch

Borr Drilling investerer 1,3 mia dollars i nye rigge

Rigselskabet Borr Drilling forventer at investere 1,3 mia. dollars i ni jack-up-rigge.

Jack-up borerig fra Maersk Drilling Foto: Maersk Drilling PR

Opdateret 9. oktober med oplysninger om rejsning af kapital på børsen.

Borr Drilling vil købe ni nye rigge og dermed bringe den samlede rigmængde i selskabet op på 26.

Der er tale om en investering på i alt 1,3 mia. dollars i de ni jack-up-rigge, der skal bygges på PPL Shipyard, fremgår det af en børsmeddelelse fra rigselskabet, der er ledet af Tor Olav Trøim.

"De nye rigge er blevet bygget eller er ved at blive bygget på PPL's værft og er af et velkendt design, der stemmer overens med selskabets eksisterende flåde," lyder det i meddelelsen offentliggjort 6. oktober 2017.

Borr Driling vil få leveret den første rig i fjerde kvartal i år, og de resterende rigge vil blive leveret frem til begyndelsen af 2019.

I en ny børsmeddelelse udsendt d. 9. oktober fremgår det, at Borr Drilling har været i stand til at hente halvdelen af beløbet indtil videre, dvs. 650 mio. dollars i en aktieudstedelse.

Borr Drilling og Schlumberger indgår ny samarbejdsaftale

Analytikere tror på bedre tider for rigmarkedet

Nordea udpeger vindere og tabere i rigmarked

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere