ShippingWatch

Norsk offshorereder tabte milliarder før redning

Stig Remøy, ejer af offshorerederiet Olympic Shipping, blev reddet på målstregen af kreditorerne trods kæmpetab og gæld på fem mia. norske kroner, viser årsrapport.

Foto: PR-foto/Olympic Shipping

Milliarder af kroner er de seneste to år fosset ud af de norske offshorerederier efter olieprisfaldet, og nu afslører en årsrapport fra et selskab bag et af de engang største, Olympic Shipping ejet af skibsreder Stig Remøy, hvor slemt det var.

Dagens Næringsliv skriver, at Olympic Shipping, der tidligere havde omkring 20 fartøjer og 800 søfolk, sidste år måtte nedskrive værdien af sin flåde med omkring tre mia. norske kroner og at selskabet bag, SRR Invest, havde en samlet gæld på fem mia. kroner.

Presset norsk offshorerederi får ny deadline 

Resultatet før skat i Olympic Shipping udgjorde 3,3 mia. kroner i 2016, men i februar i år lykkedes det Stig Remøy at forhandle en gældsløsning på plads med sine kreditorer.

11 såkaldte subseafartøjer blev udskilt i et nyt selskab, Olympic Subsea, som Stig Remøy ejer 70 pct. af.

Ifølge Dagens Næringsliv ser situationen nu mere lys ud med 11 skibe og 400 mio. norske kr. i ny egenkapital. Selv om resultatet før skat var negativt med 77 mio. kroner efter halvår i år, er ordrebogen for skibene angiveligt voksende.

Avis: Misligeholdte offshorelån på højeste niveau siden 2009 

Norsk rederichef om offshorekrisen: "Vi har set bunden"

Olympic Shipping får grønt lys til redningsplan

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fremrykkede sit klimamål og hævede forventningerne til 2021 i en uge, hvor DSV-topchef Jens Bjørn kaldte containerredernes indtog i logistik "betydningsløst". EU sagde nej til sydkoreansk storfusion, og Maersk Tankers lagde ny strategi frem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs