ShippingWatch

Avis: Misligeholdte offshorelån på højeste niveau siden 2009

Antallet af selskaber i norsk offshore med misligeholdte lån er på det højeste niveau siden finanskrisen i 2009. Flere offshorerederier er blandt selskaberne, skriver Finansavisen.

Krisen i norsk offshore viser sig nu i antallet af selskaber med misligeholdte lån til deres obligationsejere.

I en opgørelse, som norske Finansavisen har foretaget, fremgår det, at i alt 38,4 pct. af udlån på 13 mia. norske kr. til den norske olie- og gassektor, er misligeholdte. Det er i alt 41 selskaber, som er havnet i en situation med til sammen 54 misligeholdte obligationslån, og det niveau er højeste siden finanskrisen.

Blandt selskaberne med misligeholdte lån er en lang række offshorerederier, hvor blandt andet regnskabsaktuelle DOF er på. Desuden er det navne som Havila Shipping, Rem Offshore, Olympic Shipping, Solstad Offshore og Aurora LPG, der trækker nedad i statistikken.

Selvom de misligeholdte niveau er på et højt niveau i forhold til de foregående år, er der et stykke op til niveauet for finanskrisen, skriver avisen.

DOF fik stort minus i fjerde kvartal

DOF overtager iturevet Subsea 7-kontrakt i Brasilien

Havila Shipping lander treårig kontrakt

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere