ShippingWatch

DOF overtager iturevet Subsea 7-kontrakt i Brasilien

Det norske offshorerederi DOF har netop overtaget en kontrakt med Petrobras i Brasilien, som Subsea 7 indtil i går havde på hånden. Kontraktafbrydelsen vil give Subsea 7 et tab på 106 mio. dollars.

DOF har overtaget en stor kontrakt med Petrobras, som det Luxemborg-baserede offshore- og installationsrederi Subsea 7 hidtil har haft med det statslige brasilianske olieselskab.

Subsea 7 meddelte i går i en børsmeddelelse, at rederiet har måttet afslutte en kontrakt med Petrobras før tid. Kontrakten løb oprindeligt til 2018, og fordi samarbejdet skal afsluttes før tid, mister Subsea 7 de 106 mio. dollars, de ellers ville have tjent på kontrakten, skriver selskabet.

DOF har til gengæld annonceret, at Petrobras har tildelt rederiets skib Skandi Vitória en kontrakt på 532 dage. Fartøjet er ejet gennem et samarbejde med Technip af offshorerederiet, der har haft omfattende økonomiske problemer i forbindelse med krisen i offshoresektoren, som kom efter faldet i olieprisen.

Subsea 7 meddeler i øvrigt tirsdag morgen i en børsmeddelelse, at et datterselskab har lagt et bud på 50 pct. af aktierne i olieservice-selskabet Seaway Heavy Lifting. Subsea 7 ejer på nuværende tidspunkt 7,5 pct. af selskabet.

Mens DOF har været i krise, har Subsea 7, der er noteret på børsen i Oslo, klaret sig udemærket. Senest blev rederiet anbefalet af Danske Bank som en af tre shipping- eller olieselskaber, som banken så en lys fremtid for for 2017.

Subsea 7 hæver forventningerne til 2016

DOF og Havila: Derfor kommer vi til at overleve i hårdt marked

Danske Bank ser stort potentiale i Golden Ocean

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere